‘Teamwork makes the dream work’

De meeste teams zijn elke dag hard aan het werk. Om mooie resultaten te boeken, klanten tevreden te houden en samen te werken met collega’s. Ieder teamlid draagt zijn of haar steentje bij. Vaak ook met plezier.

Soms kom je echter een team tegen dat echt onderscheidend is en sprankelend. Dat zit hem niet in wat ze doen of hoe ze het doen. Maar in de chemie tussen de teamleden, de inspiratie die ze hebben en het plezier en enthousiasme dat ze uitstralen. Zo’n team heeft een gemeenschappelijke intrinsieke drijfveer. Teamleden geven hun beste kwaliteiten aan het team. Het team maakt slim gebruik van aanwezige talenten en onderlinge verschillen. De doelen kunnen nog zo helder en breed gedragen zijn. En de processen nog zo efficiënt ingericht. Als er geen ruimte is voor ieders unieke bijdrage, zal het team niet floreren. Om alles uit het team en de samenwerking te halen, is het essentieel dat de teamleden elkaar echt goed leren kennen. Dat er een sfeer ontstaat van veiligheid, openheid en vertrouwen. Dat men elkaar dingen gunt en elkaars drijfveren en verschillen kent en waardeert. Zo kan creativiteit groeien en echte innovatie plaatsvinden. Er ontstaat ruimte voor experimenteren en nieuwe inspiratie opdoen, ook buiten het team. En zo blijft het team in beweging, om succesvol te blijven wanneer doelen of omstandigheden veranderen.


Teambuilding

Willen jullie als nieuw team een vliegende start maken. Of lopen jullie tegen gerichte problemen aan in de samenwerking? Willen jullie meer op een lijn komen?

Mogelijke thema’s 

  • verwachtingen in de samenwerking presenteren 
  • huidige samenwerking en rolverdeling bespreken; reflectie op krachten en problemen in team en op individueel niveau 
  • gewenste samenwerking in beeld brengen
  • resultaat en leerdoelen stellen 
  • vaststellen cruciale succesfactoren
  • afspraken maken voor de toekomst